thalictrum
Home Tuinontwerp
Tuinaanleg Onderhoud Realisaties Links
Verhuur Agenda Contact

Ontwerp - Tuinarchitectuur

Een tuinontwerp is een beetje zoals het ontwerpen van een woning, eerst goednadenken, bepaalde keuzes maken, de structuurelementen bepalen en dan de inrichting. Een tuin is immers niet enkel om naar te kijken, hij is meestal ook functioneel . Moet er ruimte zijn om te voetballen met de kinderen, een genietershoekje voor de warme zomeravonden of ruimte voor een ecologische nutstuin ?

Beschikt u nog niet over een uitgewerkt plan of ontwerp voor uw tuin en wenst u daar toch van te vertrekken dan kunnen wij u dit bezorgen.

Doorheen de jaren heeft Tuinen Deroo immers een goede en trouwe samenwerking opgebouwd met diverse tuinarchitecten uit de regio die er voor garant staan u een boeiend en innovatief tuinontwerp te bezorgen.

Afbeelding023a

Diverse tuinstijlen

Tuinen zijn een cultuurhistorisch fenomeen, ze vertolken een bepaalde tijdsgeest en net als bij de woninginrichting bestaan ook hier zeer uiteenlopende stijlen.

De moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen en veel groen, een bonte verzameling aan kleuren en bloemen zal u hier niet vinden. Meestal vrij onderhoudsvriendelijk met grote vlakken, veel verhardingen.

De romantische tuin daarentegen bestaat meestal uit kleurrijke borders met vaste planten, pergola's, rozenbogen,verborgen hoekjes, ronde vormen. De romantische tuin is arbeidsintensief, grasmaaien, bemesten, onkruid wieden en snoeien zijn vaak aan de orde, verhardingen bestaan meestal uit grind. Een aanrader voor diegenen voor wie tuinieren een echte hobby is.

De klassieke tuin heeft strakke vormen en lijnen, maakt gebruik van beelden, parterres en is meestal omsloten door een beuken of taxushaag. Een prieeltje en gemetselde vijver of fontein mogen ook niet ontbreken.

item4
item1