thalictrum
Home Tuinontwerp
Tuinaanleg Onderhoud Realisaties Links
Verhuur Agenda Contact

Groendaken en Daktuinen : economisch en ecologisch bijzonder interessant

Bij groendaken kunnen we 2 types onderscheiden :

1. het extensieve groendak met een dunne groenlaag van mossen, vetplanten en kleine kruiden dat weinig of geen extra eisen stelt op het vlak van uw dakconstructie en het onderhoud van het geheel.

2.intensieve groendaken zijn echte daktuinen. De begroeiing bestaat uit grassen, kruiden, struiken en zelfs volwassen bomen. Deze daktuinen vergen een gedegen studie en aangepaste constructie van uw dak.

Voordelen van groendaken :

-Thermische en - geluidsisolatie : groendaken hebben een isolerende werking waardoor het huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler, ze verminderen tevens de hoeveelheid geluid die via de materialen van het dak wordt doorgegeven, een pluspunt voor woningen in stedelijke gebieden of langs drukke wegen.
 

- Gezondheid : - groendaken zorgen voor een rust uitstralend uitzicht en halen bovendien heel wat fijn stof uit de lucht.

- Buffereffect : - regen die op het groendak valt, dringt het in het dakpakket en daar wordt het door de verschillende lagen opgehouden zodat het pas in een later stadium de afvoer bereikt. Een gedeelte van het vocht wordt bovendien opgenomen door de planten en een ander gedeelte komt door verdamping weer in de atmosfeer terecht.

- Groendaken zorgen voor een verlengde levensduur van uw woning en een aangenaam estetisch effect.

Bij diverse overheden kan u bovendien terecht voor subsidies bij de aanleg van een groendak, informeer hierover bij uw gemeente.

MayGreenRoof
sedumroof
item1